Onderdeel van Beterinzaken.nl

  • 8 / 10
54 reviews

Betaling van de deurwaarder

Wie betaalt de kosten van een deurwaarder?
Een deurwaarder maakt natuurlijk kosten. Wanneer u een deurwaarder inschakelt wilt u vooraf weten welke kosten u kunt verwachten. De kosten hangen af van onder andere het aantal acties die de deurwaarder moet nemen. Maar wie betaalt de kosten van een deurwaarder?

In Nederland is het zo geregeld dat de schuldenaar de deurwaarders kosten moet betalen. Dit betekent dat u als schuldeiser in principe niet hoeft te betalen. Maar, u betaalt meestal wel de dossierkosten en een incassoprovisie. De meeste kosten van een deurwaarder worden betaald door de schuldenaar. Dit is omdat de deurwaarder de schuld verhoogt met de (toegestane) kosten die worden gemaakt als de schuldenaar niet betaalt.

Daarnaast wordt in sommige gevallen vooraf een voorschot gevraagd aan de opdrachtgever. Dit is wettelijk verplicht. Het is een voorschot voor kosten die de deurwaarder moet maken om bijvoorbeeld een auto weg te slepen. Deze kosten worden ook wel out of pocket kosten genoemd. Deze kosten maken de deurwaarder altijd in overleg, zo kunt u zelf bepalen of u het eens bent met het voorschot. De kosten worden als een voorschot gezien, omdat deurwaarderskantoren dit volgens de wet niet zelf mogen voorschieten. Bij het succesvol afronden van de incassering, krijgt u het voorschotbedrag terug.

No cure no pay
Veel deurwaarderbureaus werken op basis van no cure no pay. Dit betekent letterlijk: geen oplossing, geen betaling. Wanneer u dit kiest, worden er geen kosten in rekening gebracht wanneer de debiteur niet betaalt.

Wanneer uw debiteur niet betaalt, kunt u ervoor kiezen om samen met de deurwaarder een gerechtelijke procedure te starten. Wilt u dit niet, dan kunt u de opdracht ook kosteloos annuleren. Dat is het principe van no cure no pay.

Vergelijk vrijblijvend deurwaarders
Wilt u graag een deurwaarder inschakelen? Dat kan snel en eenvoudig via Deurwaardergezocht.nl! Vul het formulier in op onze website. Met geavanceerde software koppelen we u aan de meest geschikte deurwaarderbureaus. U ontvangt gratis binnen 1 werkdag 4 offertes. Deze offertes kunt u vervolgens zelf vrijblijvend vergelijken. Zo vindt u eenvoudig een deurwaarderbureau dat het beste past bij uw situatie.