Onderdeel van Beterinzaken.nl

  • 8 / 10
54 reviews

Deurwaarder inhuren

Wanneer een deurwaarder inhuren?
Werkt u hard, maar wordt er niet betaald? Dan heeft u te maken met een wanbetaler. U kunt de ander aanspreken op het betaalgedrag, maar u kunt ook een deurwaarder inhuren. Een deurwaarder kan met zijn bevoegheden ambtelijke werkzaamheden verrichten. Bij een officieel vonnis kan een deurwaarder een schuldenaar verplichten tot betaling. Dit kan een deurwaarder doen door bijvoorbeeld beslag te leggen op het loon, de uitkering of op spullen. U kunt een deurwaarder inhuren voor zowel de minnelijke fase (voorafgaand aan een gerechtelijk proces) als tijdens het gerechtelijke proces.

In de minnelijke fase kan een deurwaarder optreden als een soort incassobureau. Het voordeel om hier een deurwaarder voor in te huren, is dat dit een psychologisch voordeel heeft. Een deurwaarder heeft meer gezag dan een incassobureau en maakt daardoor meer indruk. Hierdoor hoeft u vaak geen juridische procedure te starten en bespaart u veel tijd.

Mocht dit helaas niet het geval zijn, kan een deurwaarder de schuldenaar oproepen om voor de rechter te verschijnen. Dit gebeurt middels een dagvaarding. Een wanbetaler kan alleen een rechtzaak voorkomen door een tijdige betaling te doen of door een regeling te treffen. Een deurwaarder werkt onafhankelijk, ondanks dat hij wordt ingehuurd. Dit houdt in dat hij rekening houdt met zowel de belangen van de crediteur, als de debiteur. Een deurwaarder geeft regelmatig een update over de stand van zaken. Zo blijft u goed op de hoogte en worden eventuele tussentijdse oplossingen met u besproken.

Als het gerechtelijke proces wel doorgaat, heeft de deurwaarder speciale bevoegdheden om het vonnis van de rechter uit te voeren. Hierbij kunt u denken aan het beslag leggen op eigendommen van de schuldenaar. De eigendommen worden na betaling weer vrijgegeven.

Hoe huur ik een deurwaarder in?
U wilt graag een deurwaarder inhuren, maar hoe kiest u de beste? Bij Deurwaardergezocht.nl vult u makkelijk en snel een aanvraagformulier in. Na het invullen van dit formulier koppelen wij u met behulp van geavanceerde software aan 4 geschikte deurwaarderbureaus voor uw situatie. U kunt vervolgens zelf uit deze voorselectie kiezen. Zo kiest u snel voor een goede deurwaarder.