Onderdeel van Beterinzaken.nl

  • 8 / 10
54 reviews

Deurwaarder inschakelen

Wanneer een deurwaarder inschakelen?
Heeft u te maken met onbeantwoorde rekeningen die maar niet betaald worden? Heeft u zelf al meerdere malen klanten aangesproken op het betaalgedrag, maar helpt dit niet? Dan is het inschakelen van een deurwaarder een slimme optie. Een deurwaarder heeft ambtelijke bevoegdheden en kan bijvoorbeeld een dagvaarding uitbrengen. Een deurwaarder kan ook ingeschakeld worden wanneer u (nog) geen gerechtelijke procedure op wilt starten. De fase voor de gerechtelijke procedure wordt ook wel de minnelijke fase genoemd. In deze fase kan een deurwaarder incassowerkzaamheden verrichten om uw geld te innen. Het imago van een deurwaarder kan ervoor zorgen dat wanbetalers snel facturen betalen. Daarnaast kunt u ook een deurwaarder inschakelen wanneer u wel een gerechtelijke procedure start. Een deurwaarder heeft de bevoegdheid om het vonnis van een rechter uit te voeren.

Een deurwaarder werkt niet voor u, maar onafhankelijk. Dit betekent dat de deurwaarder rekening houdt met de belangen van de crediteur en de debiteur. Omdat u de deurwaarder heeft ingeschakeld, wordt u natuurlijk wel op de hoogte gehouden van de stand van zaken. De deurwaarder zal regelmatig een update geven. Zo blijft u goed op de hoogte en zullen eventuele tussentijdse oplossingen met u worden besproken.

U wilt graag uw rekeningen betaald zien, maar u wilt niet de goede relatie met uw klant beschadigen. Doordat deurwaarders veel ervaring hebben met het innen van geld, gaan ze op een zakelijke en respectvolle manier te werk. Een schuldenaar wordt eerst persoonlijk gewezen op alle verplichtingen en mogelijkheden. Op deze manier zijn verdere stappen, zoals een aanmaning, vaak niet nodig. Op deze manier kan een gerechtelijke procedure voorkomen worden.

Hoe schakel ik een deurwaarder in?
Stel: u wilt graag een deurwaarderbureau inschakelen, maar welke moet u kiezen? Bij Deurwaardergezocht.nl vindt u een passend deurwaarderbureau in de buurt. Het enige wat u hoeft te doen, is het invullen van het formulier. Wij nemen uw aanvraagformulier zorgvuldig door en brengen u vervolgens via een slim algoritme binnen 1 werkdag in contact met 4 bureaus. U kiest zelf op basis van uw situatie en uw behoefte, welke deurwaarder het beste bij u past.