Onderdeel van Beterinzaken.nl

  • 8 / 10
54 reviews

Deurwaarder inschakelen particulier

Kan ik als particulier een deurwaarder inschakelen?
Jazeker, als particulier kunt u ook een deurwaarder inschakelen. Dit kan als u bijvoorbeeld nog een groot bedrag (bijvoorbeeld alimentatie) tegoed heeft van iemand. Het inschakelen van een deurwaarder is dus niet alleen voorbehouden aan bedrijven!

Ook als particulier kan het gebeuren dat u niet het geld krijgt waar u recht op heeft. U vertrouwde erop dat het werd overgemaakt, maar zonder resultaat. Werkt aanspreken niet en wilt u verdere stappen ondernemen? Dan kan een deurwaarder uw uitkomst zijn. Belangrijk is wel dat u bewijs heeft dat er niet betaald is. Wanneer u bijvoorbeeld niet kunt aantonen dat u geld heeft geleend aan een vriend, wordt het lastig om er een zaak van te maken.

Heeft u alle afspraken op papier vastgelegd? Dan kunt u ook aantonen dat er niet betaald wordt. Denk bijvoorbeeld aan particuliere verhuur. Wanneer de huur niet meer betaald wordt, kunt u dit eenvoudig aantonen. In dit geval is het inschakelen van een deurwaarder als particulier een goede optie.

Een deurwaarder kan ervoor zorgen dat u uw geld alsnog ontvangt. Maar hoe? Meestal is het psychologisch effect van een deurwaarder genoeg om een wanbetaler over te laten gaan tot betaling. Wanneer dit niet zo is, kan een deurwaarder gebruikmaken van zijn bevoegdheden om ambtelijke werkzaamheden te verrichten. Zoals het dagvaarden van de schuldenaar. Een regeling kan dan nog getroffen worden tussen u en de andere partij. Gebeurt dit niet, dan komt uw zaak voor de rechter. Het vonnis van de rechter wordt door de gerechtsdeurwaarder uitgevoerd.

Een deurwaarder is onafhankelijk. Dat betekent dat als u de deurwaarder inschakelt, deze niet voor u werkt. Een deurwaarder volgt de wettelijke stappen en eisen en houdt rekening met zowel de belangen van de crediteur als de debiteur. De deurwaarder zal u wel regelmatig updates geven over de stand van zaken. Zo blijft u op de hoogte en worden eventuele tussentijdse oplossingen eerst met u besproken.

Hoe schakel ik een deurwaarder in?
Via Deurwaardergezocht.nl vraagt u geheel gratis en vrijblijvend 4 offertes aan bij verschillende deurwaarders bij u in de buurt. Deze deurwaarders passen bij uw specifieke situatie. Hierdoor schakelt u als particulier eenvoudig de beste deurwaarder in.