Onderdeel van Beterinzaken.nl

  • 8 / 10
54 reviews

Deurwaarder kosten

Wat kost een gerechtsdeurwaarder?

Er is sprake van een marktwerking tussen de opdrachtgever en de gerechtsdeurwaarder. De gerechtsdeurwaarder brengt een offerte uit die gebaseerd zijn op algemene tarieven. Deze zijn terug te vinden in de algemene voorwaarden die u vaak op hun website in kunt zien.

Opbouw van de kosten

Er zijn niet zomaar standaard kosten te noemen voor een gerechtsdeurwaarder. Ze zijn afhankelijk van bijvoorbeeld het soort gerechtelijke kosten. Zo is er verschil tussen buitengerechtelijke kosten en gerechtelijke kosten. Maar wat zijn dit eigenlijk?

Buitengerechtelijke kosten

Buitengerechtelijke kosten zijn de kosten die worden gemaakt wanneer er nog geen sprake is van een lopende gerechtelijke procedure. Dit heeft tot gevolg dat de taken eigenlijk overeen komen met die van een incassobureau. Daarom zijn de kosten ook vaak gelijk aan de kosten van een incassobureau. Verder is er per 1 juli 2012 een maximum hoogte van incassokosten ingesteld voor consumenten. Bedrijven mogen eventueel andere afspraken maken.

Gerechtsdeurwaarders vergelijken

Als u op zoek bent naar een gerechtsdeurwaarder is het niet altijd makkelijk om er ook een te vinden die aan uw eisen voldoen. U zit al in een lastige situatie en wilt eigenlijk gewoon simpelweg uw geld terug. Dit is te begrijpen en het laatste waar u dan op zit te wachten is een lange zoektocht naar een geschikte gerechtsdeurwaarder. Dit begrijpen wij. Daarom kunt u bij deurwaardergezocht.nl deurwaarders met elkaar vergelijken. Het is verstandig om gerechtsdeurwaarders met elkaar te vergelijken omdat u zo een goed overzicht krijgt van wat de voor- en nadelen zijn van een gerechtsdeurwaarder in vergelijking met anderen. Dit vergelijken is echter makkelijker gezegd dan gedaan. Als uw zelf op onderzoek uit moet bent u waarschijnlijk wel wat tijd kwijt. Door op deurwaardergezocht.nl deurwaarders te vergelijken bespaart u een hoop tijd. U ontvangt verschillende offertes die het mogelijk maken om alle informatie overzichtelijk met elkaar te vergelijken. Dit zorgt ervoor dat u zeker een goede keus maakt.

Gerechtelijke kosten

Mochten er hardere maatregelen nodig zijn kan er een gerechtelijke procedure worden opgestart. De kosten hiervoor zijn wettelijk vastgelegd en worden bij uw rekening opgeteld als de rechter vindt dat u de openstaande rekening inderdaad moet betalen. Kortgezegd zijn de preceskosten dus voor de schuldenaar als de gerechtelijke deurwaarder in het gelijk gesteld wordt. Dit worden ook wel de kosten voor ambtshandelingen genoemd. Deze ambtshandelingen mogen alleen door een deurwaarden worden verricht.

Kort gezegd kan een incassobureau dus minder bereiken dan een gerechtsdeurwaarder. Ook zal een gerechtsdeurwaarder sneller afschrikken dan een incassobureau dat doet.