Onderdeel van Beterinzaken.nl

  • 8 / 10
54 reviews

Gerechtsdeurwaarder inschakelen

Wanneer een gerechtsdeurwaarder inschakelen?

Niets is vervelender dan een bedrijf of persoon die niet aan een betaling voldoet. Heeft u alles al geprobeerd, maar werkt het nog niet? Dan is het tijd om een gerechtsdeurwaarder in te schakelen. Een gerechtsdeurwaarder is namelijk bevoegd om ambtelijke werkzaamheden te verrichten. Hierbij kunt u denken aan het uibrengen van een dagvaarding en bij de wet toegestane nevenwerkzaamheden, zoals het optreden als proces- of rolgemachtigde en het innen van gelden. Een gerechtsdeurwaarder kan ook een betalingsregeling treffen indien de debiteur dat verzoekt en ook de crediteur akkoord gaat. Dit omdat de gerechtsdeurwaarder zowel in de minnelijke fase (fase zonder tussenkomst van de rechter) als in de gerechtelijke fase werkzaam is.

Een gerechtsdeurwaarder werkt onafhankelijk, ook al wordt hij door iemand ingeschakeld. Dit houdt in dat hij rekening houdt met zowel de belangen van de crediteur als de debiteur.

Omdat een gerechtsdeurwaarder veel ervaring heeft met incasso, weet hij precies wat de beste manier is om schuldenaren te benaderen. Door persoonlijk contact wordt de de debiteur op de hoogte gesteld van zijn verplichtingen en mogelijkheden. Dit kan helpen om de schuldenaar te overtuigen om te doen wat er gevraagd wordt. Dit heeft als resultaat dat verdere stappen, zoals een aanmaning, vaak niet meer nodig zijn.

Een gerechtsdeurwaarder geeft regelmatig een update over de stand van zaken. Zo blijft u goed op de hoogte en worden eventuele tussentijdse oplossingen met u besproken.

Hoe schakel ik een gerechtsdeurwaarder in?

Wanneer u graag een deurwaarder in wilt schakelen, kan dit eenvoudig via het formulier op onze website. Wij nemen iedere aanvraag grondig door, zodat we u kunnen voorzien van een goede match. Met behulp van ons slimme algoritme vinden we vervolgens supersnel de allerbeste matches. Zo zorgen we voor de juiste partner voor uw situatie. De deurwaarders weten wat er speelt in uw sector en gebruiken die kennis graag. Via Deurwaardergezocht.nl vraagt u gratis en geheel vrijblijvend offertes aan bij 4 deurwaarders bij u in de buurt. Deze offertes ontvangt u binnen 1 werkdag, zo kunt u snel de aanbieders vergelijken. Hierdoor bent u zeker van een juiste keuze!