Onderdeel van Beterinzaken.nl

  • 8 / 10
54 reviews

Gerechtsdeurwaarder inschakelen

Als u een gerechtsdeurwaarder in wilt schakelen...
Niets is vervelender dan dat een bedrijf of persoon niet aan een betaling voldoet. U heeft alles al geprobeerd maar niets werkt. Dan is het tijd om een gerechtsdeurwaarder in te schakelen. Deze is namelijk bevoegd om ambtelijke werkzaamheden te verrichten. Hierbij kunt u denken aan het uibrengen van een dagvaarding, bij de wet toegestane nevenwerkzaamheden zoals het optreden als proces- of rolgemachtigde en het innen van gelden. Een gerechtsdeurwaarder kan met de debiteur een betalingsregeling treffen indien de debiteur daarom verzoekt en de crediteur hier ook mee akkoord gaat. Dit omdat de gerechtsdeurwaarder zowel in de minnelijke fase als in de gerechtelijke fase werkzaam is.

Een gerechtsdeurwaarder werkt onafhankelijk, ondanks dat hij door de crediteur wordt ingeschakeld. Dit houdt in dat hij zowel rekening houdt met de belangen van de crediteur als de debiteur.

Omdat een gerechtsdeurwaarder veel ervaring heeft met incasso weet hij gelukkig precies wat de handigste manier is om schuldenaren te benaderen. Vaak is dit met een zachte hand met wel met de dringende boodschap om aan de eisen te voldoen. Door dit persoonlijk te doen en zijn vkinhoudelijke kennis over te brengen aan de debiteur wordt deze op de hoogte gesteld van zijn verpichtingen en mogelijkheden. Dit kan helpen om de schuldenaar te overtuigen om te doen wat van hem gevraagd wordt. Dit heeft als resultaat dat verdere stappen vaak niet meer nodig zijn. Denk hierbij aan een aanmaning. Dit betekent dat de schuldenaar voor de rechter zou moeten komen.

Een gerechtsdeurwaarder zal regelmatig een update geven over de stand van zaken. Zo blijft u goed op de hoogte en zullen eventuele tussentijdse oplossingen met u worden besproken.

Gratis en eenvoudig vergelijken!
Via Deurwaardergezocht.nl vraagt u gratis en geheel vrijblijvend offertes aan bij vier deurwaarders bij u uit de buurt. Hierdoor bent u er zeker van de juiste keuzen te maken!