Onderdeel van Beterinzaken.nl

  • 8 / 10
54 reviews

Kosten deurwaarder

Wat kost een deurwaarder?

Wanneer u een deurwaarder wilt inschakelen kost dit geld. Er is sprake van een marktwerking tussen de opdrachtgever en de deurwaarder. De deurwaarder brengt een offerte uit die gebaseerd is op algemene tarieven. Deze tarieven zijn terug te vinden in de algemene voorwaarden die u vaak op de website kunt vinden.

Opbouw van de tarieven

Er bestaan geen standaardtarieven voor de activiteiten van een deurwaarder. De prijzen zijn afhankelijk van bijvoorbeeld de gerechtelijke kosten. Zo zijn er verschillen tussen het buitengerechtelijk tarief en het gerechtelijk tarief.

Buitengerechtelijk tarief

Buitengerechtelijk tarieven zijn de kosten die worden gemaakt als er nog geen sprake is van een lopende gerechtelijke procedure. Dit heeft tot gevolg dat de taken eigenlijk overeenkomen met die van een incassobureau. Daarom zijn de kosten ook vaak gelijk aan de kosten van een incassobureau. Verder is er per 1 juli 2012 een maximumhoogte van incassokosten ingesteld voor consumenten. Bedrijven mogen eventueel ook andere afspraken maken.

Gerechtelijk tarief

Mochten er hardere maatregelen nodig zijn, kan er ook een gerechtelijke procedure worden opgestart. De kosten hiervoor zijn wettelijk vastgelegd en worden bij de schuldenaar opgeteld als de rechter vindt dat die de openstaande rekening inderdaad moet betalen. Kortgezegd zijn de proceskosten dus voor de schuldenaar, mits de gerechtelijke deurwaarder in het gelijk wordt gesteld. Deze kosten worden ook wel de kosten voor ambtshandelingen genoemd. De ambtshandelingen mogen alleen door een deurwaarder worden verricht.

In de praktijk kan een incassobureau minder bereiken dan een gerechtsdeurwaarder. Ook zal een gerechtsdeurwaarder sneller succes boeken dan een incassobureau.

Deurwaarders inschakelen

Als u een deurwaarder in wilt schakelen, is het niet altijd makkelijk om de juiste te vinden voor uw wensen en behoeften. U zit al in een lastige situatie en wilt eigenlijk gewoon snel uw geld ontvangen. Dit is te begrijpen. Het laatste wat u wilt, is een lange zoektocht naar een geschikte deurwaarder. Dit begrijpen wij. Daarom kunt u bij Deurwaardergezocht.nl verschillende deurwaarders met elkaar vergelijken. Het is verstandig om deurwaarders met elkaar te vergelijken. Zo krijgt u namelijk een goed overzicht van de voor- en nadelen.

Goed vergelijken is echter makkelijker gezegd dan gedaan. Als u zelf gaat vergelijken, bent u waarschijnlijk veel tijd kwijt. Door op Deurwaardergezocht.nl deurwaarders te vergelijken, bespaart u een hoop tijd. U ontvangt verschillende offertes die het mogelijk maken om alle informatie overzichtelijk met elkaar te vergelijken. Dit zorgt ervoor dat u eenvoudig een deurwaarder in kunt schakelen.