Onderdeel van Beterinzaken.nl

  • 8 / 10
54 reviews

Zij gingen u al voor

deurwaardergezocht.nl

Enkele referenties:

Hoe werkt het?

In 3 stappen

1

Vul uw gegevens in

Vul uw bedrijfs-en profielgegevens volledig in op deze site.

2

Ontvang uw unieke aanbod

U ontvangt 4 offertes op basis van uw bedrijfsprofiel en uw situatie. 

3

Kies de beste partner

Kies de partner die het beste aansluit op uw wensen én behoeften. 

Vragen?

Hier een aantal vragen beantwoord

Een (gerechts)deurwaarder is een openbaar ambtenaar, die bevoegdheden heeft om ambtshandelingen te verrichten. Een deurwaarder kan bijvoorbeeld vonnisen van een rechter uitvoeren.

Het is altijd vervelend wanneer een klant niet binnen de betalingstermijn betaalt. Wanneer dit het geval is, is het raadzaam om zo snel mogelijk actie te ondernemen. Een deurwaarder kan u hierbij helpen. Een deurwaarder kan de debiteur in gebreke stellen.

Heeft u te maken met een particuliere debiteur? Dan dient u, of uw gerechtsdeurwaarder, de debiteur op de hoogte te stellen van het laatste termijn van 14 dagen. Hierbij stelt u de debiteur ook op de hoogte van de bijkomende incassokosten.

Heeft u te maken met een bedrijf als debiteur? Over het algemeen geldt dan dan dezelfde regeling. Echter, wanneer u afwijkende afspraken heeft gemaakt in een overeenkomst, zoals uw algemene voorwaarden, kunt u de vordering direct overdragen aan een gerechtsdeurwaarder.

In de volksmond worden beide begrippen nogal eens door elkaar gebruikt. Echter, een incassobureau is wel degelijk iets anders dan een deurwaarderskantoor. Waar zit dit verschil dan precies?

Het belangrijkste verschil is dat een incassobureau geen wettelijke macht heeft. Meer dan stevige taal kunnen zij dus niet toepassen. Het enige wat zij echt mogen doen is het sturen van herinneringen en facturen. Wel zien we vaak dat incassobureau’s dreigen met zaken zoals rechtsgang of in beslaglegging. Dit doen ze om de schuldenaar onder druk te zetten want in werkelijkheid zijn zij hier niet voor bevoegd. In de praktijk blijkt dat veel mensen niet op de hoogte zijn van deze beperkingen van incassobureau’s. Daarom zijn sommige van deze technieken toch effectief om debiteuren tot betaling te laten overgaan.

Echter, soms zijn dreigementen niet genoeg. Een gerechtsdeurwaarder heeft dan gelukkig meer mogelijkheden. Zij staan in hun recht wanneer zij met een dagvaarding langsgaan. Ook kunnen zij een gerechtelijke procedure starten of spullen in beslag nemen. Zij zijn dus in staat daadkrachtig op te treden.

Voordat er incassokosten in rekening worden gebracht dient u de schuldeiser eerst een aanmaning te hebben gestuurd. Hierbij moet een betalingstermijn van minimaal 14 dagen gelden. Er geldt een maximumtarief voor de vorderingen die na 1 juli 2012 opeisbaar zijn geworden.

Wat moet er in deze aanmaning staan? Om het zo makkelijk mogelijk te maken hebben we alle belangrijke zaken op een rijtje gezet:

- De gevolgen van het uitblijven van een betaling;
- De exacte kosten;
- De hoogte van de btw.

Wanneer de aanmaning niet op tijd wordt betaald mogen er incassokosten worden berekend. Ook dit is van belang om te vermelden. Vaak worden er andere benamingen gebruikt voor incassokosten. Administratiekosten, bureaukosten, buitengerechtelijke kosten, storneringskosten en aanmaankosten zijn allemaal synoniemen voor incassokosten. Het is belangrijk om te weten dat bij incassokosten het totaal bedrag het maximumtarief niet mag overschrijven.

Het is goed om te bedenken dat het inschakelen van een incassobureau of deurwaarder geld kost. Naast incassokosten rekent een deurwaarder vaak ook andere kosten bij het uitbrengen van een dagvaarding. Een deurwaarder rekent vast kosten voor bijvoorbeeld het uitbrengen van dagvaardingen en het beslag leggen. Dit worden ambtelijke werkzaamheden genoemd. Voor alle ambtelijke werkzaamheden gelden vaste tarieven. Voor overige diensten, zoals bijvoorbeeld het innen van schulden, mag de deurwaarder eigen tarieven vastleggen. Deze diensten worden dan ook niet-ambtelijke werkzaamheden genoemd. Wilt u meer weten over de precieze ambtelijke kosten? Op de site van de Koninklijke beroepsorganisatie van gerechtsdeurwaarders kunt u deze kosten raadplegen.

Via Deurwaardergezocht.nl schakel je eenvoudig een deurwaarder in. Wanneer u het online formulier invult ontvangt u binnen 1 werkdag 4 offerte. Deze offertes kunt u zelf vrijblijvend vergelijken, waardoor u snel een deurwaarder in kan schakelen.

Wilt u een deurwaarder inschakelenin de omgeving Leeuwarden?

Heeft u last van rekeningen die niet betaald worden? Heeft u zelf al meerdere acties ondernomen, maar behalen deze niet het gewenste resultaat? Kies er dan voor om de hulp van een deurwaarder in te schakelen.

Bij Deurwaardergezocht.nl vindt u een passend deurwaarderbureau in Leeuwarden voor uw situatie. Om de beste deurwaarderbureaus te vinden voor uw specifieke situatie nemen wij elke aanvraag aandachtig door. Vervolgens koppelen we u via een slim algoritme aan een selectie van bureaus in de gehele regio Leeuwarden. In deze selectie van 4 deurwaarderbureaus zitten de beste opties voor uw opdracht. Uit deze bureaus maakt u zelf uw keuze.

Kunnen ondernemers in Leeuwarden ook een deurwaarder inschakelen?

Het inhuren van een deurwaarder kan voor ondernemers vaak een uitkomst zijn. Als ondernemer kan u last hebben van wanbetalers. Een deurwaarder zet zich in om te zorgen dat het geld waar u hard voor gewerkt heeft snel te vorderen. Dit scheelt u veel tijd, geld en zorgen. Een deurwaarder zorgt er op een professionele manier voor dat u uw geld snel ontvangt. Waardoor u zich weer bezig kan houden met uw primaire taken. Bent u een ondernemer in de omgeving Leeuwarden? Dan staan onze deurwaarders voor u klaar. Zij ontzorgen u 100% tijdens het hele invorderingstraject. Kijk wat een deurwaarder voor u kan betekenen en vraag vandaag nog geheel gratis en vrijblijvend uw offertes aan via Deurwaardergezocht.nl en vergelijk 4 partners uit de omgeving Leeuwarden.

Hoogste slagingspercentage omgeving Leeuwarden

Een deurwaarder zorgt ervoor dat uw debiteuren betalen. Wilt u zich niet langer bezighouden met betalingsherinneringen? Dan kunt u een deurwaarder inschakelen. Deze neemt uw zorgen volledig uit handen, waardoor u zich kunt richten op hetgeen u graag doet: ondernemen. Onze deurwaarders kunnen meer dan 50% van de opdrachten in de omgeving Leeuwarden binnen een maand oplossen.

Bij Deurwaardergezocht.nl heeft u de grootste slagingskans voor het vinden van een goed deurwaarderbureau rondom Leeuwarden. Al onze aangesloten deurwaarderbureaus beschikken over jarenlange ervaring in uiteenlopende situaties. En alle juridische kennis voor de juiste processen en gerechtelijke stappen. Wij bekijken iedere aanvraag nauwkeurig en koppelen u vervolgens aan de 4 beste bureaus in Leeuwarden voor uw situatie.

Wij zijn bereikbaar van

9:00 - 17:00

Partners: